Εκπληκτικές συμβουλές για καθαρισμό αποχετεύσεων

ΕκΚαθαρισμός αποχετεύσεων

Οι υδραυλικοί ξέρουν πώς να καθαρίζουν και να συντηρούν – ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ –  όλα τα υδραυλικά σε ένα σπίτι. Ωστόσο, αν και ο καθαρισμός των γραμμών αποχέτευσης δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν υδραυλικό, εσείς πιθανότατα δεν είστε επαγγελματίας του είδους.

Για όσους από εμάς δεν έχουμε εκπαιδευτεί να φροντίζουμε τα υδραυλικά, μπορεί να φαίνεται σαν ένα μεγάλο και δύσκολο έργο. Οι γραμμές αποχέτευσης είναι μεγάλες, ώστε να μπορούν να κατεβάζουν όλο το νερό και τα απόβλητα που ξεπλένουμε.

Παρακάτω, θα σας δώσουμε μερικές εκπληκτικές συμβουλές, για καθαρισμό αποχετεύσεων. Εάν οι αποχετεύσεις σας αρχίσουν να κάνουν περίεργους θορύβους ή αν αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα, τότε ήρθε η ώρα να τις καθαρίσετε.

Καθαρισμός αποχετεύσεων

Όλες οι γραμμές αποστράγγισης περνούν στο αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας. Σε κάθε αποχέτευση, είτε πρόκειται για νεροχύτη, ντους ή τουαλέτα, ενώνονται οι γραμμές αποχέτευσης που καταλήγουν από το σπίτι σας.

Αυτές ονομάζονται πλευρικές γραμμές και καταλήγουν σε δίκτυα αποχέτευσης, είτε σε κάποια κύρια γραμμή του δικτύου.

Εάν η αποχέτευση σας χρειάζεται καθαρισμό, είναι κάτι που μπορείτε να το αναγνωρίσετε. Παράξενοι θόρυβοι, μυρωδιές αλλά και αργές αποχετεύσεις, είναι όλα τα συμπτώματα ότι η αποχέτευση χρειάζεται έλεγχο.

Ωστόσο, δεν απαιτείτε σε κάθε περίπτωση υδραυλικός και υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε πολλά από τα προβλήματα.

Καθαρίζετε συχνά τις γραμμές σας

Ένας τρόπος για να το πετύχετε είναι με την αγορά ενός καθαριστικού ενζύμων. Τα καθαριστικά ενζύμων διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία τύπων. Μερικά αφαιρούν λεκέδες από κατοικίδια. Υπάρχουν και άλλα που είναι χρήσιμα για τον καθαρισμό των γραμμών αποστράγγισης.

Οποιαδήποτε επιχείρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, όπως και τα περισσότερα καταστήματα οικοδομικών υλικών, διαθέτουν καθαριστικά υψηλής ποιότητας για το σκοπό αυτό.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό σε κεντρική αποχέτευση. Η καλύτερη επιλογή είναι η χρήση σε μια αποχέτευση υπογείου, αλλά οποιαδήποτε μεγάλη αποχέτευση θα λειτουργήσει.

Τα καθαριστικά ενζύμων λειτουργούν μέσω βιολογικής αντίδρασης, επομένως απαιτείται χρόνος. Κάνε υπομονή και περίμενε το καθαριστικό να κάνει τη δουλειά του.

Αποκτήστε μια ατσαλίνα

Οι ατσαλίνες είναι φθηνές και η χρήση τους δεν είναι δύσκολη. Μικρές αποφράξεις των γραμμών αποχέτευσης της οικίας, μπορούν να διορθωθούν με λίγη προσπάθεια. Η ατσαλίνα είναι ένας εύκαμπτος σωλήνας από σίδερο ο οποίος χρησιμοποιείτε με το χέρι είτε προσαρμόζετε σε τρυπάνι.

Σε κάθε περίπτωση εισέρχεται στην γραμμή της αποχέτευσης. Εκεί, μέσω της περιστροφικής κίνησης, έχει την ιδιότητα να διαπερνά τις ακαθαρσίες, που προκαλούν το φράξιμο, μέσω μιας ακίδας που βρίσκετε στο τέλος της.

Οι ατσαλίνες δεν διορθώνουν το κάθε πρόβλημα, αλλά είναι κατάλληλες για μικρές εμφράξεις. Μία απλή ατσαλίνα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις σας καθαρές, αλλά προσέξτε να μην καταστρέψετε τις γραμμές της οικίας σας.

Εάν συναντήσετε ένα φράξιμο που  η ατσαλίνα δεν μπορεί να περάσει, αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Μια κοινή λύση καθαρισμού που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν για την απολίπανση των σωληνώσεων της αποχέτευσης, είναι η μαγειρική σόδα αναμειγμένη με ξύδι.

Η χημική αντίδραση που προκαλείται όταν αναμειχθούν αυτά τα δύο συστατικά, είναι αφρώδης και έχει την ιδιότητα να φουσκώνει. Οι φυσαλίδες θα βοηθήσουν τη μαγειρική σόδα να αφαιρέσει το λίπος που μπορεί να προκαλέσει φράξιμο.

Όταν το λίπος κρυώσει, μπορεί να γίνει πολύ κολλώδες. Άλλοι τύποι απορριμάτων θα παγιδευτούν στο λίπος που κάθεται στις γραμμές σας.

Είναι πιθανό να έχετε λίπος στις αποχετεύσεις σας ακόμη και αν είσαστε προσεκτικοί κατά το λύσιμο. Με την πάροδο του χρόνου θα προκύψει συσσώρευση και αυτό το τέχνασμα καθαρισμού, είναι γρήγορο και εύκολο και μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

Καθαρίστε τις γραμμές σας

Εάν δεν αντιμετωπίζετε φράξιμο, μπορείτε να καθαρίσετε τις γραμμές των αποχετεύσεων σας με ένα απλό ξέπλυμα με νερό. Ενώ το κάνετε αυτό, βάλτε λίγο καθαριστικό αποχετεύσεων στο νερό. Η τουαλέτα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να το κάνετε αυτό, καθώς επιτρέπει μεγάλη ποσότητα νερού και καθαριστικού να κατεβαίνουν μαζί.

Από την άλλη, εάν έχετε φράξιμο, αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Όσο περισσότερο νερό βάζετε στη γραμμή της αποχέτευσης, τόσο περισσότερο θα μεγαλώσει το πρόβλημα. Ακόμα αυτό δεν είναι εφικτό αν το νερό είναι αρκετά ψηλά στην λεκάνη.

Κάθε φορά που καθαρίζετε τις αποχετεύσεις σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε εμφράξεις. Σε περίπτωση που ανιχνεύσετε κάποια, πρέπει να αναλάβετε δράση.

Προληπτικός καθαρισμός

Δεν απαιτείτε η  καταστροφή για να ξεκινήσετε τον καθαρισμός των αποχετεύσεων. Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στις γραμμές σας κάθε ένα ή δύο μήνες.

Αυτό θα βοηθήσει στον καθαρισμό των τοίχων των σωληνώσεων και θα αποτρέψει την εμφάνιση προβλημάτων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά με βάση τα εσπεριδοειδή για αυτό.

Τα απορρυπαντικά καθαρισμού είναι μια εξαιρετική επιλογή

Δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε λειαντικά χημικά καθαριστικά πολύ συχνά, καθώς μπορούν να υποβαθμίσουν τους σωλήνες σας. Ωστόσο, μερικές φορές το χρόνο, μπορείτε να ξεπλύνετε τα καθαριστικά αποχέτευσης στις γραμμές σας.

Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πολύ νερό ή ότι δεν ξεπλένεται διαφορετική γραμμή στο σύστημα των αποχετεύσεων.

Το χημικό χρειάζεται χρόνο για να καθίσει στους σωλήνες των αποχετεύσεων για να διαλύσει τυχόν υπολείμματα και απόβλητα που μπορεί να συσσωρεύονται. Η μείωση του όγκου συσσώρευσης στη γραμμή, θα βοηθήσει στην αποφυγή φράγματος.

Αναζητήστε επαγγελματικό καθαρισμό αποχετεύσεων

Δεν έχουν όλοι οι υδραυλικοί τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό των κύριων γραμμών αποχέτευσης. Αναζητήστε έναν υδραυλικό καθαρισμού αποχέτευσης που προσφέρει αυτή την υπηρεσία και έχει τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που απαιτείτε για να μπορεί να σας βοηθήσει.

Ρωτήστε τον υδραυλικό που προσλαμβάνετε για το ποια θα είναι η διαδικασία και πόσο θα είναι.

Ορισμένα φράγματα δεν είναι εύκολο να καθαριστούν και άλλα μπορεί να υποδηλώνουν ζημιά στην αποχέτευση. Εάν διατηρήσατε τις γραμμές σας καθαρές και αφιερώσατε χρόνο για να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το φράξιμο, θα μπορούσε να σημαίνει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Καλώντας έναν επαγγελματία να επιθεωρήσει τις γραμμές αποχέτευσης σας, μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ άγχος και χρήματα.

Οι γραμμές αποχεύτεσης της οικίας σας

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, δεν ασχολούνται με το σύστημα της αποχέτευσης της οικίας τους. Όσο δουλεύει σωστά, είναι εκτός του μυαλού τους. Όταν ένα πρόβλημα εμφανιστεί, μπορεί να σημαίνει τεράστια έξοδα για εσάς, είτε προσπαθήσετε να το λύσετε μόνοι σας, είτε προσλάβετε κάποιον ειδικό να το κάνει για εσάς.

Ο καθαρισμός της αποχέτευσης θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις πιθανότητες ζημιάς στους σωλήνες και την αποχέτευση σας. Ακόμη και με τις καλύτερες προσπάθειές σας, ωστόσο, μπορεί να μην καταφέρεται να σταματήσετε όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει η αποχέτευση σας.

Εάν είστε κοντά μας στην Αθήνα οι Αποφράξεις – Αντωνίου μπορούν να σας βοηθήσουν.

Κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με αηδιαστικές εργασίες συντήρησης αποχέτευσης. Η μυρωδιά είναι έντονη και τα λύματα κολλάνε σε όλα όσα αγγίζουν.

Εξοικονομήστε χρόνο και κόπο, επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε από τις υδραυλικές σας ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα για Αποφράξεις Αντωνίου:

Σχετικά με SOFIA OIKONOMIDI

Γεια σας το όνομα μου είναι Σοφία Οικονομίδη και είμαι διαχειρίστρια στο propaganda. Είμαι δημοσιογράφος και τα τελευταία 20 χρόνια αρθρογραφώ μανιωδώς με συνέπεια και αξιοπιστία

Δείτε όλα τα άρθρα του/της SOFIA OIKONOMIDI →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.