Connect:

Στο μυαλό του Ουίνστον Τσόρτσιλ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου… Σωστός; Θα φανεί στο χειροκρότημα…!!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την 25η Ιανουαρίου.. Σαν να μην είχαμε ποτέ "Πρώτη φορά Αριστερά". "Μου λες δε γίνεται.." - "Κι όμως γίνεται.." !

Στο μυαλό του Ουίνστον Τσόρτσιλ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου… Σωστός; Θα φανεί στο χειροκρότημα…!!

Είναι δυνατόν να έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, τουλάχιστον όσον αφορά τα δύο πρώτα κόμματα, μετά από 8 μήνες και τα όσα κοσμογονικά συνέβησαν από τότε;  Και όμως το είδαμε κι αυτό μετά από 6 χρόνια μνημονιακής παραζάλης.. Τι είδαμε ακριβώς δηλαδή;

Σαν να πέσαμε σε εθνικό κώμα (σαν το προεκλογικό σποτ του Θεοδωράκη ένα πράγμα) και δεν ζήσαμε ποτέ: την «δημιουργική ασάφεια» του Γιάνη που μας οδηγησε ένα βήμα πριν την οριστική κλωτσιά από την ευρωζώνη και την Ευρώπη και στις πρωτόγνωρες ουρές στις τράπεζες λόγω των capital controls, την διακωμώδηση του θεσμού της Προεδρίας της Βουλής  από την απίθανη Ζωή, τα απίστευτα κύματα προσφυγικών ροών στην Αθήνα και τα νησιά από μετανάστες και πρόσφυγες που «λιάζονταν και πλούτισαν τις τοπικές οικονομίες», την μετατροπή του σχισίματος των Μνημονίων σε μεγλοπρεπέστατη υπογραφή ενός τρίτου ύψους 90 πρίπου δις ευρώ, την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση του 30% του κόμματος και κυρίως την εκκωφαντική διάψευση ΟΛΩΝ των προεκλογικών υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνώντος κόμματος αλλά και πολλά πολλά άλλα απίστευτα.

Ας τώρα στην αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων που έστειλαν οι πολίτες στα κόμμματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες επιβεβαίωσαν την ΑΠΟΛΥΤΗ  πολιτική κυριαρχία προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. Προκαλεί όποτε γουστάρει εκλογές και τις κερδίζει πανηγυρικά. Μονός μου και όλοι σας..! Επιβράβευσαν την στροφή στον ρεαλισμό και την διαπραγματευτική τακτική του παρά τα όποια λάθη της. Ακολούθησαν την κεντρική προεκλογική προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό»αφου ξαναέστειλαν το προηγούμενο πολιτικό κατεστημένο στα εκλογικά Τάρταρα. Σύγχώρεσαν πανεύκολα στον Αλέξη που αντί να σχίσει το Μνημόνιο, έσχισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τους χόρτασε προεκλογικά ψέμματα και τέλος επικρότησε την απαλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά/δραχμικά βαρίδια τα οποία έστειλε εκτός Βουλής.

ΝΔ: Καταδίκασαν την πρωτοφανή, για αντιπολίτευση, στήριξη της κυβέρνησης στη Βουλή αλλά και έξω από αυτήν αλλά και την επιλογή της να μην υποσχεθεί τίποτα παρά μόνο «αίμα κι άμμο» τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016. Επίσης, έδειξαν ότι δεν σύγχώρεσαν την συγκυβέρνηση με το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ και τους δυσβάσταχτους και άδικους φορους  που φορτώθηκαν εκείνη την περίοδο χωρίς να τους δώσει κανείς ένα επικοινωνιακό αφήγημα «γιατί όλα αυτα΄» και με ποιά προοπτική ανάπυξης. Αντ’ αυτού, ενώ εκείνοι υπέφεραν,  ακουγαν από κυβερνητικά χείλη περί «success story». Κυρίως όμως έστειλαν το μηνυμα στη ΝΔ ότι πρέπει να αλλάξει και σε πρόσωπα αλλά και σε στρατηγική, να απαλλαγεί από τα ακροδεξιά βαρίδια της εποχής Σαμαρά, να στρίψει στο μεσαίο χώρο και στα μικρομεσαία στρώματα και να κάνει σκληρή και όχι συναινετική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ χρειάζεται ΑΜΕΣΑ νέο πολιτικό αφήγημα αλλά και άλλους κοινωνούς αυτού του αφηγήματος.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Τα λόγια είναι περιττά….

ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ: Το ΠΑΣΟΚ επιβραβεύτηκε έστω και οριακα για την απαλλαγή από τον Βενιζέλο και τους συν αυτώ, για την ανάθεση της ηγεσίας σε ένα επίθετο συναισθηματικά φορτισμένο για τους μεγάλης ηλικίας ψηφοφόρους του αλλά και για την συναινετική στάση του στη Βουλή. Παρολ’ αυτά και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεί νεό πολιτικό αφήγημα για να μην μέινει μόνο με ψηφοφόρους άνω των 60.

ΚΚΕ: Τι έιχες Γιάννη, τι έιχα πάντα..

ΠΟΤΑΜΙ: Η απόλυτη κατρακύλα ττων εκλογών… Από τα 10 που ήθελε πήρε τα 3…!! Η απόλυτη απόδειξη ότι κόμμα χωρίς κανένα ιδεολογικό στίγμα δεν μπορεί να σταθεί (βλ. ΚΕΠ Αβραμόπουλου). Ο Έλληνας θέλει να του πουλήσεις και λίγη ιδεολογία αλλιώς δεν πας πουθενά..Τίποτα καινούριο,τίποτα πρωτότυπο. Καθαρά προσωπαγές κόμμα που στηρίχτηκε στην προσωπική δημοσιογραφική δημοφιλία του Σταυρου Θεοδωράκη. Και επειδή η Ελλάδα έιναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε, δεν μπορείς να ευαγγλίζεσαι το νέο όταν σαν αδέσμευτος(υποτίθεται) δημοσιογράφος έχεις υπηρετήσει δύο τέως πρωθυπουργούς (Σημίτη, ΓΑΠ)

ΑΝΕΛ: Οι Έλληνες πολίτες επιβράβευσαν το ιταμό  ύφος και τη σκανδαλολογία αλλά κυρίως τη μεγαλόπρεπέστερη πολιτική κωλοτούμπα όλων των εποχών (από τα δύο στα τέσσερα.. μέσα σε 8 μήνες).

Ένωση Κεντρώων: Οι Έλληνες έκαναν τη λέξη TROL πολιτική πτέρυγα της Βουλής.  Άξιοι της μοιράς μας! Αυτά..

Λαική Ενότητα: Οι Έλληνες είναι κολλήμενοι με το ευρώ και η δραχμή τους φέρνει αλλεργία. Επίσης, αλλέργία φέρνει η αλαζονεία και η διακωμώδηση των θεσμών από τη Ζωή αλλά και οι γραφικότητες τύπου Νομισματοκοπείου και Ραχήλ Μακρή. Επίσης, υπενθύμισαν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι η Σοβιετική Ένωση μας τελείωσε κάπου στο 1990.

Πάμε τώρα να κάνουμε την αυτοκριτκή μας (εμείς οι Έλληνες πολίτες εννοώ)! Τι δείξαμε για το ποιοί πραγματικά είμαστε με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές.

Γουστάρουμε τρελά αυτούς που προεκλογικά τάζουν τα πάντα στους πάντες και ενίοτε τους επιβραβεύουμε που μετεκλογικά κάνουν άλλα από αυτά που είπαν. Γουστάρουμε να ακούμε παραμύθια κι ας ξέρουμε ότι δε θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα περίπου όπως οι ρομαντικές γκόμενες περιμένουν τον ιππότη στο άσπρο άλογο και πέφτουν στο κρεβάτι ανάσκελα με την πρώτη ρομαντική μαλακία που θα ακούσουν.  Δεν γουστάρουμε καθόλου αυτούς που μας υπόσχονται «δύσκολές μέρες». Έχουμε έρωτα με το ευρώ και την Ευρώπη αλλά αφού πουλήσουμε πρώτα και λίγη τρέλα. Είμαστε ναρκομανείς με τα σκανδαλα και τη σκανδαλογία και με την ερωτική στάση «στα τέσσερα»! Ονειρεύομαστε μια κυβέρνηση που να δείχνει τη «φούστα του τσολιά» στους ξένους και μια αντιπολίτευση που μια να λέει σε όλα όχι και να δημιουργεί μπάχαλο στη Βουλή, έτσι μόνο και μόνο για να χαβαλεδιάζουμε από το καναπέ μας. Απεχθανόμαστε τη συνεναίνεση όπως ο διάολος το λιβάνι και σίγουρα δε γουστάρουμε συγκυβέρνηση άνω των τριών γιατί προφανώς το θεωρούυμε παρτούζα..!! Είμαστε λάτρεις της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού και γουστάρουμε να μας κυβερνάνε άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.  Από τότε που ανακαλύψαμε την έννοια του «trol» έχει γίνει δεύτερη φύση μας και η καθημερινή μας ασχολία τόσο που να το βάζουμε και στη Βουλή.

Αυτά προς το παρόν..

Καλή ανάγνωση,

Ζ. Ζ.

1

Tags:

Σχόλια

ApoStyle

Τι σημαίνει "ακροδεξιά βαρίδια" που αναφέρεις για τη ΝΔ και τι είναι για σένα ακροδεξιά;
Όποιος πιστεύει στην έννοια του έθνους είναι "ακροδεξιός" για σένα δηλαδή; Τι έχουν κάνει ή πει αυτοί οι δύο που κρίνεται ως "ακροδεξιό";

Manos+Dimos=LFE

Το άρθρο είναι μια από τις πιο ολοκληρώμενες κριτικές του πολιτικού μας συστήματος.
Είτε αρέσει, είτε όχι... Χωρίς να έχω τη διάθεση να υποστηρίξω τον συγγραφέα θα απαντήσω στο προηγούμενο σχόλιο.

Τι σημαίνει ακροδεξιά βαρίδια; Μα το προφανές βέβαια. Η πάλαι ποτέ λαϊκή δεξιά που εξέφραζε η ΝΔ εσωκλείει πλέον στους κόλπους
εκφραστές της ακροδεξιάς όπως π.χ. ο Βορίδης, ο Πλεύρης κ.α. Αφού όλοι καταλαβαίνουμε σε ποιούς αναφέρεται ο συγγραφέας ως ακροδεξιά βαρίδια, εσύ γιατί υποκρίνεσαι ότι δε γνωρίζεις; Γιατί μπερδεύεις το έθνος με τους ακροδεξιούς; Εγώ θα έλεγα ότι όποιος πιστεύει
στο έθνος του θα πρέπει απαραιτήτως να ΜΗΝ είναι ακροδεξιός (χωρίς εισαγωγικά διότι η λέξη στερείται ιδιαίτερου νοήματος).

Οι τελευταίες εκλογές απέδειξαν ότι το 7% των συμμετεχόντων (περίπου 390.000) είναι ακροδεξιοί (ποσοστό ΧΑ).
Όλοι αυτοί τι ψηφιζαν πριν την είσοδο της ΧΑ στη βουλή; Προφανώς και ψήφιζαν ΝΔ (άντε και ΛΑΟΣ).
Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν εκφραστές της ακροδεξιάς στη ΝΔ, διότι προσφέρουν ψήφους στο κόμμα.
Έτσι έχουν τα πράγματα. Στον αγώνα των εκλογών δεν υπάρχει χώρος για έννοιες όπως το έθνος μας.

ApoStyle

Αν και θεωρώ κάπως αστείο το να απαντήσω σε ένα άτομο που βάζει nickname "Manos+Dimos=LFE" υπο τον φόβο μη με πούν ομοφοβικό θα απαντήσω.
Ρώτησα τον αρθρογράφο τι θεωρεί "ακροδεξιά" επειδή πολλοί εννοούν την ακροδεξιά ως ιδεολογία που πιστεύει στην "αυστηροποίηση" ορισμένων κοινωνικών δομών καθώς και σε νόμους και στην οικονομία.Επειδή όμως ανέφερε Βορίδη και Γεωργιάδη κατάλαβα ότι το πάει αλλού καθώς αυτοί οι δύο προέρχονται απο τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό που ήταν ένα κόμμα με εθνικές θέσεις σεβασμό στις παραδόσεις,στη θρησκεία κλπ,όπως είναι καλή ώρα και η Λεπέν.Για μένα ούτε η Λεπέν,ούτε ο Καρατζαφέρης,ούτε οποιοσδήποτε άλλος που εκφράζει παρόμοιες θέσεις είναι "ακροδεξιός" (για τη ΧΑ χωράει πολύ κουβέντα) και "επικίνδυνος" και θεωρώ πως η Νέα δημοκρατία πρέπει να κάνει στροφή προς τα δεξιά.
Τώρα απο κει και πέρα αν η γνώμη η δικιά σου είναι αυτή σεβαστή αλλά δεν συμφωνώ.Δε μπορεί να χαρακτηρίζεις και να βάζεις ταμπέλα σε 390.000 ψηφοφόρους.
Ελπίζω να σου απάντησα...

ApoStyle

Μια διόρθωση... Κατα λάθος χρησιμοποίησα παρελθοντικό χρόνο για τον ΛΑ.Ο.Σ,το κόμμα υπάρχει ακόμα... :-)

Manos+Dimos=LFE

Η αλήθεια είναι ότι ανοίγουμε μεγάλη συζήτηση.
Η γνώμη μου για την ακροδεξιά είναι πολύ συγκεκριμένη και η ιστορία δε μου αφήνει περιθώριο να σκεφτώ παραλλαγές αυτής. Ο σεβασμός των παραδόσεών μας, της θρησκείας μας κ.λ.π. δεν είναι κτήμα της ακροδεξιάς, ούτε της απλής δεξιάς, ούτε του κέντρου, ούτε κανενός, είναι κτήμα των πολιτών της χώρας μας.
Ένα κόμμα με ταυτότητα "τις εθνικές θέσεις, το σεβασμό στις παραδόσεις, τη θρησκεία κλπ" τι ακριβώς κάνει για να τις υποστηρίξει; Απλά τίποτα. Η οικονομική κρίση της χώρας δε λύνεται με τέτοιου είδους λαϊκισμούς.

Κατά τη γνώμη μου, η ΝΔ δεν έχει ανάγκη να βρεί την πολιτικής ταυτότητα ή να την προσδιορίσει πιο δεξιά.
Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ανανεώσει τα στελέχη της με καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες που έχουν εργασιακή εμπειρία (όχι καθηγητές) και που μπορούν να προτείνουν λύσεις. Ο στόχος πρέπει να είναι η εύρεση της λύση και όχι η δημιουργία νέων ιδεολογημάτων.

Υ.Σ.
Άραγε, οι 390.000 ψηφοφόροι της ΧΑ θα έχουν πρόβλημα αν κάποιος τους αποκαλέσει ακροδεξιούς;
Σίγουρα όχι. Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας;! (προσοχή αναφέρομαι μόνο στους ψηφοφόρους των τελευταίων εκλογών και όχι πιο πριν).