Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του ναρκοθηρευτικού μετά τη σύγκρουση στον Πειραιά

Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του ναρκοθηρευτικού μετά τη σύγκρουση στον Πειραιά


Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα καθώς το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με φορτηγό πλοίο.

Από το «Καλλιστώ» έχουν περισυλλεγεί τουλάχιστον δύο ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Αυτήν την ώρα το πλοίο ρυμουλκείται προς το ναύσταθμο της Σαλαμίνας με τη βοήθεια φορτηγίδας που το συγκρατεί στην επιφάνεια καθώς το πλοίο έχει κοπεί σχεδόν στα δύο.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούσθηκε έξω από το λιμάνι του Πειραιά με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ. Στο πλοίο μετέβαινε πλήρωμα 27 ατόμων που περισυνελέγη και διακομίστηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. 

Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Κατασκευασμένο από πλαστικό

Το ναρκοθηρευτικό είναι ένα ιδιαίτερο σκάφος κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο από υαλονήματα, για να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος στις νάρκες που συναντά, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Μανωλάκος, με αφορμή την πρωινή σύγκρουση ανοιχτά του Πειραιά. Αυτή είναι όμως και η «αχίλλειος πτέρνα», που καθιστά ευάλωτα τα πλοία αυτού του τύπου. 

Όπως φάνηκε το πρωί, η σύγκρουση που έκανε το ναρκοθηρευτικό με σιδερένιο εμπορικό, αν και μικρής έντασης, προκαλεί μεγάλες ρωγμές. Η «αχίλλειος πτέρνα» του όμως μπορεί να είναι και η σωτηρία του, επειδή πλοία αυτού του τύπου έχουν αυξημένη πλευστότητα. Έτσι, παρότι έχει κοπεί μεγάλο μέρος του (πρύμνη), δεν φαίνεται να έχει βουλιάξει και ίσως μπορεί να ρυμουλκηθεί. 

«Τα πλοία ανοιχτά του Πειραιά, πέριξ του λιμανιού, κινούνται με μικρή ταχύτητα. Κάποιος ξεπέρασε τα όρια της ναυσιπλοΐας», τόνισε ο κ. Μανωλάκος. 

Source backlink

Σχετικά με SOFIA OIKONOMIDI

Γεια σας το όνομα μου είναι Σοφία Οικονομίδη και είμαι διαχειρίστρια στο propaganda. Είμαι δημοσιογράφος και τα τελευταία 20 χρόνια αρθρογραφώ μανιωδώς με συνέπεια και αξιοπιστία

Δείτε όλα τα άρθρα του/της SOFIA OIKONOMIDI →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.